BRENDIRANJE, DIZAJN PAKOVANJA I SLOGAN – KOSMOMILK (MLIJEKO ZA DJECU)

Kompanija koja se bavi proizvodnjom i preradom mlijeka i mliječnih proizvoda je odlučila plasirati novi proizvod na tržište – mlijeko za djecu. U ovom projektu sam od nule brendirao i dizajnirao njihov novi proizvod.

NAZIV MLIJEKA ZA DJECU

Budući da proizvod nije imao ni naziv, morao sam osmisliti ime koje će na prvi pogled izazvati pozitivno interesovanje.

Cilja skupina za ovaj proizvod su bile ženske osobe srednje životne dobi (33-42 godine), srednjeg ili višeg obrazovanja, većih primanja i sa djecom uzrasti od 3 do 9 godina. Ciljna skupina su također bila i djeca te uzrasti.

Smatrao sam da će naziv KosmoMilk privući upravu tu ciljnu skupinu, i da mi to daje odličnu osnovu za daljni dizajn baziran na svemiru, kosmosu…

SLOGAN

“Ako želiš malo dalje, KosmoMilk ti snagu daje”. Ovim sloganom želim podstaknuti prvenstveno djecu da budu istraživači, da uvijek idu korak dalje.

DIZAJN PAKOVANJA

Kosmomilk je novi proizvod na tržištu, i kao takav ima bitan zadatak da na sebe privuče pažnju kupaca. U tu svrhu dizajnirao sam pakovanje zasnovano na zabavnoj i edukativnoj igri.

Stilizirani marker je uključen uz mlijeko.

Djeca bi trebala spojiti tačke na prednjoj strani ambalaže kako bi otkrila sazviježđe. Ime sazviježđa je napisano ispod, a uz malo ponavljanja (kupovina novog mlijeka i spajanje tačaka) naučit će prepoznati to sazviježđe.

Mlijeko sa vitaminom D i kalcijumom je osnovni proizvod. Također postoje tri dodatna proizvoda različitih okusa: jagoda, vanilija i čokolada.

PORODIČNO PAKOVANJE

Kod ovakvih proizvoda, standardna praksa je ponuditi veće (porodično) pakovanje. Razlog za kupovinu porodičnog pakovanja KosmoMilka je taj što su u njemu uključena dodatna sazvežđa koja se ne mogu naći na pojedinačnim pakovanjima dječijeg mlijeka.